Contul 354 | Produse aflate la terţi
18 iunie 2018

Contul 351 | Materii şi materiale aflate la terţi

GRUPA 35 | STOCURI AFLATE LA TERŢI

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa existenţei şi mişcării stocurilor de materii prime, materiale consumabile şi materiale de natura obiectelor de inventar trimise la terţi, pentru prelucrare sau în custodie.
Contul 351 „Materii şi materiale aflate la terţi” este un cont de activ.

Debit

În debitul contului 351 „Materii şi materiale aflate la terţi” se înregistrează:
– valoarea la preţ de înregistrare a materiilor prime, materialelor consumabile şi materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terţi (301, 302, 303).

Credit

În creditul contului 351 „Materii şi materiale aflate la terţi” se înregistrează:
– valoarea materiilor prime, materialelor consumabile şi materialelor de natura obiectelor de inventar intrate în gestiune, aduse de la terţi (301, 302, 303);
– scăderea din gestiune a materiilor prime, materialelor consumabile şi materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terţi, constatate lipsă la inventar (601, 602, 603);
– scăderea din gestiune a materiilor prime, materialelor consumabile şi materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terţi, distruse de calamităţi (658).
Soldul contului reprezintă valoarea materiilor prime, materialelor consumabile şi materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terţi.


Aveți completări legate de contul 351 | Materii şi materiale aflate la terţi ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 4