Contul 496 | Ajustări pentru deprecierea creanţelor – debitori diverşi
18 iunie 2018
Contul 491 | Ajustări pentru deprecierea creanţelor – clienţi
18 iunie 2018

Contul 495 | Ajustări pentru deprecierea creanţelor – decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii

GRUPA 49 | AJUSTĂRI PENTRU DEPRECIEREA CREANŢELOR

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa ajustărilor constituite pentru deprecierea creanţelor evidenţiate în conturile de decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii.
Contul 495 „Ajustări pentru deprecierea creanţelor – decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii” este un cont de pasiv.

Credit

În creditul contului 495 „Ajustări pentru deprecierea creanţelor – decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii” se înregistrează:
– constituirea ajustărilor pentru depreciere de natură financiară, constatate în cadrul conturilor de decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii (686).

Debit

În debitul contului 495 „Ajustări pentru deprecierea creanţelor – decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii” se înregistrează:
– diminuarea sau anularea ajustărilor constituite pentru deprecierea creanţelor din conturile de decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii (786).
Soldul contului reprezintă ajustările constituite.


Aveți completări legate de contul 495 | Ajustări pentru deprecierea creanţelor – decontări în cadrul grupului şi cu acţionarii/asociaţii ?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =